OSVANULA JELKA U CENTRU NOVOG BEČEJA

Na platou ispred Srednje škole u Novom Bečeju juče je postavljena gradska jelka, dok će tradicionalno okupljanje mališana, poseta Deda Mraza, kao i organizacija Novogodišnjeg bazara, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ove godine izostati.

Uz podršku lokalne samouprave i Javnog preduzeća „Komunalac“, pristigla jelka predstavlja trajno rešenje osmišljeno sa ciljem očuvanja životne sredine i buđenja ekološke svesti, objasnio je direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin: Došli smo do jednog idejnog rešenja da se to napravi tako da se u budućnosti to koristi najmanje 10, 15 možda i više godina, a onaj deo koji se odnosio na njeno kićenje, a koji su radila deca, nažalost je ove godine zbog korone izostao. Mi smo imali ideju da kupimo desetak manjih jelki sa busenom, da ih stavimo u saksije, pa da tu napravimo nešto poput Dečijeg sela, uz kućicu za Deda Mraza i da te jelke, kada prođu praznici, zasadimo. Vremenom bi na taj način napravili možda i čitav jedan park ili šumicu na nekom mestu koje bi bilo određeno za sadnju.

Manje, prirodne jelke sa busenom bile bi primerenije dečijem uzrastu, pa samim tim i praktičnije za kićenje, a uz to bi, zaključio je Dujin, predstavljale i doprinos ozelenjavanju i ulepšavanju grada.

 

Read 627 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…