VATROGASCI IZ NOVOG MILOŠEVA NA USLUZI DRUŠTVU

Na osnovu inicijative članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Miloševo, a uz finansijsku podršku Opštine Novi Bečej, Mesne zajednice Novo Miloševo, ali i Crvenog krsta, u dvorištu njihovih prostorija započeti su radovi na izgradnji montažnog magacinskog prostora, potvrdio je član društva, Dejan Baštovanov.

Pored intervencija gašenja požara, ali i svakodnevnih obaveza na radnom mestu, ovi hrabri i vredni volonteri akciji se priključuju u skladu sa slobodnim vremenom kojim raspolažu. Svako od njih, objašnjava Baštovanov, poseduje znanje iz različite oblasti, što im u velikoj meri olakšava sporovođenje radova.

Radovi su započeti tokom prošle nedelje, a njihov završetak biće planiran u skladu sa slobodnim vremenom članova, ali i sa vremenskim prilikama. Komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Miloševo, Nikola Čubrilo, izrazio je zahvalnost na ukazanoj podršci, pre svega vrednim članovima društva, ali i svima onima koji su prepoznali njihov entuzijazam.

Saradnja sa Crvenim krstom Novi Bečej učvršćena je tokom prvog talasa pandemije kada su, uz ostale aktivnosti, članovi vatrogasnog društva postali volonteri i ove organizacije. Na pitanje koja je njegova motivacija da daje svoj doprinos društvu kroz volonterski rad, vatrogasac Ivica Vlahović, odgovara jednom rečju i kaže: humanost.

Pomenuta sredstva odobrena putem konkursa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije biće iskorištena za rekonstrukciju kancelarijskog prostora u zgradi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a koji će u narednom periodu biti korišten i za potrebe Crvenog krsta.

 

Read 623 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…