ODRŽANA 11. SEDNICA SAVETA SREDNJOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević sazvala je danas u sali Gradskog veća Grada Zrenjanina 11. redovnu sednicu Saveta upravnog okruga u proširenom sastavu.

Na dnevno redu su bile teme vezane za najnoviju epidemiološku situaciju u svim lokalnim samoupravama srednjobanatskog upravnog okruga kao i pojačanu kontrolu i zajednički inspekcijski nadzor u cilju suzbijanja širenja virusa KOVID -19.

Sednici Saveta, uz predsedavanje načelnice Upravnog okruga, prisustvovali su članovi Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, načelnik Odeljenja policije Zrenjanin, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, direktor Privredne komore Zrenjanin i načelnica Odeljenja sanitarne inspekcije.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin o broju zaraženih na području Srednjobanatskog upravnog okruga ocenjeno je da je trenutna epidemiološka situacija u Okrugu pogoršana sa tendencijom rasta broja inficiranih Kovidom19. Trenutno je na području Okruga registrovan ukupno 161 slučaj, koji se vode kao aktivni. Od ukupnog broja, najviše zaraženih je u Zrenjaninu sa naseljenim mestima – 135 novoobolelih osoba, Žitištu – 5, Novoj Crnji – 4, Novom Bečeju – 13 i Sečnju – 4. S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije Savet UO je konstatovao da su postojeće zaštitne mere dobre i da je samo potrebna pojačana kontrola njihove primene.

Štabovi za vanredne situacije Grada Zrenjanina i svih opština Srednjobanatskog upravnog okruga kontinuirano prate epidemiološku situaciju na svojoj teritoriji i u zavisnosti od nje usklađivaće mere. Izražena je nada da za pooštravanjem mera neće biti potrebe te je i ovog puta upućen apel građanima da budu disciplinovani i pridržavaju se propisanih i preporučenih zaštitnih mera.

Sa pojačanim inspekcijskim kontrolama u primeni protivepidemioloških mera započelo se od prošlog četvrtka kada su u kontrolu, osim sanitarne inspekcije, uključune i druge republičke inspekcije i inspekcije lokalnih samouprava kao i drugi državni organi na nivou okruga. Zajednički inspekcijski nadzor objekata i događaja koji su procenjeni kao visoko rizični sprovodi se prema uputstvima vladine Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor i formirane Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19. U aktivnostima koordinacije rada učestvuju načelnici upravnih okruga i inspekcijske službe sa predsednicima i načelnicima lokalnih samouprava.

O rezultatima izvršenih inspekcijskih kontrola redovno se izveštava Radna grupa, na dnevnom i nedeljnom nivou. Od početka ovih aktivnosti u Srednjobanatskom upravnom okrugu izvršena su ukupno 144 inspekcijska nadzora u skladu sa planovima nadzora i podneto je 5 prekršajnih zahteva protiv prekršilaca propisanih mera.

NA KRAJU SEDNICE SAVETA UPRAVNOG OKRUGA POTVRĐENO JE DA JE MEĐUSOBNA SARADNjA OD VELIKE VAŽNOSTI U OSTVARIVANjU ZAJEDNIČKOG INTERESA DA SE NOVONASTALA SITUACIJA USPEŠNO PREVAZIĐE I SAČUVA ZDRAVLjE SVIH GRAĐANA.

 

Read 642 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…