PRVACI UČILI O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Drugu godinu za redom, zahvaljujući saradnji Crvenog krsta Novi Bečej i lokalne samouprave, realizovan je projekat pod nazivom „Bezbednost dece u saobraćaju“ osmišljen sa ciljem upoznavanja najmlađih učenika svih osnovnih škola na teritoriji opštine sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Realizacija ovogodišnjeg projekta započeta je u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Bočaru koju je ovim povodom posetio šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej, Oto Kišmarton.

Upotreba zaštitnih prsluka sa reflektujućom trakom naročito je važna u zimskom periodu kada kasnije sviće, a ranije se smrkava, istakla je sekretarka Crvenog krsta, Dunja Svirčev.

Prvaci su kroz zabavne, ali i edukativne igre učili kako da bezbedno pređu pešački prelaz, a da je prilikom vožnje automobilom najbezbednije da budu smešteni u pomoćnom sedištu predviđenom za njihov uzrast.

Učenicima bočarske škole ovom prilikom podeljeni su i rasporedi časova kao podsetnik na druženje i ono što su naučili, a projekat „Bezbednost dece u saobraćaju“ do kraja nedelje biće realizovan u svim osnovnim školama na teritoriji opštine Novi Bečej.

 

Read 737 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…