PREDSTAVNICI ĐAČKIH PARLAMENATA NA TRADICIONALNOM PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA

Tradicionalno, u okviru Dečije nedelje, za predsednike i članove Đačkih parlamenata u školama na teritoriji opštine Novi Bečej organizovan je prijem u Svečanoj sali u zgradi Opštine.

Oni su iskoristili priliku da sa predsednikom, Sašom Maksimovićem i njegovim pomoćnicima razgovaraju o aktuelnim problemima učenika, ali i da iznesu svoje predloge i sugestije vezane za bolje uslove rada i boravka u obrazovnim ustanovama koje pohađaju: „Rešili smo da ni ove godine, u okviru Dečije nedelje, ne odložimo Đački parlament jer to ne treba da bude opravdanje političarima da se ne sastanu sa decom. Naravno, trudili smo se da vodimo računa o bezbednosti, distanci i svemu ostalom. Ono što je već ustaljena praksa je da predsednik opštine odgovara na pitanja koja učenici, ali i nastavnici postavljaju, a koja su uglavnom vezana za infrastrukturu, manje-više i za sama naseljena mesta, ali i za ulaganja opštine u školu. Mislim da je u prethodnh 15-20 godina, ako izuzmemo ulaganja Republike, opština najviše dala u prethodne 4 godine, rekao je predsednik opštine, Saša Maksimović i dodao da su ovakvi susreti idealna prilika da se učenici bliže upoznaju sa radom lokalne samouprave: „Pokušavamo da približimo Opštinu đacima, odnosno, deci jer oni jesu maloletni, u pitanju su učenici osnovnih uz predstavnike Srednje škole, kako bi shvatili da Opština nije njihov neprijatelj, da je Opština nešto što je neophodno za njihov život i što ga uređuje, a da oni isto tako treba da uređuju opštinu i samu lokalnu samoupravu. Dakle, to je jedna simbioza Opštine i građana, što je nešto što ćemo, nadam se, pokazati i starijima kojima je negde ostalo to da o Opštini razmišljaju kao o neprijatelju, ali mislim da ćemo decu uspeti da uvedemo u onaj pravi demokratski sistem u kom i treba da budu.

Ovogodišnja Dečija nedelja obeležava se pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“ i traje od 5. do 11. oktobra.

 

Read 669 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…