OMOGUĆENO AUTOMATSKO OBAVEŠTAVANJE GRAĐANA O ZAVRŠENOM REZULTATU PCR TESTA

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je unapredila besplatno automatsko obaveštenje građana o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla.

Pored ranije usluge prijave za notifikaciju na portalu eUprava, sada je omogućeno da pacijent prilikom samog testiranja ostavi kontakt telefon ili imejl u zdravstvenoj instituciji, nakon čega će obaveštenje da je test gotov stići automatski.

Ovaj servis će i dalje slati obaveštenje isključivo o tome da je rezultat PCR testa gotov, a rezultate testa građani će i dalje moći da pogledaju na portalu e-zdravlje.gov.rs, rekao je direktor Kancelarije, Mihailo Jovanović.

On je podsetio na to da nema potrebe da građani odlaze u zdravstvene institucije i da se izlažu i najmanjem riziku, već će servis automatski funkcionisati i obaveštavati građane 24 sata dnevno.

Za one koji zaborave da ostave svoje kontakt podatke prilikom testiranja i dalje je dostupna usluga prijave za notifikaciju na portalu eUprava, navodi se u saopštenju.






Read 735 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…