TELEFONSKA LINIJA 19833 PONOVO OTVORENA ZA PSIHOTERAPIJSKU PODRŠKU

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Tatjana Matić, saopštila je juče da je to ministarstvo ponovo ustupilo telefonsku liniju 19833 Savezu društava psihoterapeuta Srbije, kako bi građani mogli da dobiju besplatnu psihoterapijsku pomoć tokom pandemije korona virusa.

Matić je istakla da će na liniji Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu svakoga dana, od 15 do 21 časa, volonteri Saveza pružati podršku svim građanima koji imaju psihološke tegobe usled pandemijske krize.

Ona je objasnila da će Centar nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima na istom broju telefona sa ciljem pružanja saveta za jačanje bezbednosti dece na internetu i prijema prijava ugrožavanja dece onlajn.

Građani će, kako je navela, imati tehničku mogućnost izbora opcije za razgovor sa edukatorima Centra ili sa psihoterapeutima.

Prema njenim rečima, tokom vanrednog stanja, u aprilu i maju, građanima je takođe bilo omogućeno da na ovaj način dobiju podršku, budući da je nesumnjivo da pandemija uzrokuje teskobu i druge psihološke probleme kod ljudi.






Read 713 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…