TROJE ZARAŽENO KORONA VIRUSOM, NOVE MERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na 34. sednici lokalnog Štaba za vanredne situacije donete su nove preventivne mere u borbi protiv širenja zaraze virusom COVID-19, a tiču se, pre svega, okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Naime, opštinski Štab za vanredne situacije izdao je naredbu po kojoj se broj ljudi u zatvorenom ograničava na 50, a na otvorenom prostoru do 100 ljudi.

Naredba je stupila na snagu 8. jula od kada se i primenjuje, a nadzor će vršiti Odsek za inspekcijske službe Opštine Novi Bečej. Dosadašnja preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru preinačena je, takođe, u naredbu lokalnog Štaba, prema kojoj je ono obavezno.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da su ove mere za dobro svih meštana, naglasivši da je u opštini za sada potvrđeno tri slučaja oboljevanja od korona virusa.

Ukoliko u narednim danima dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u opštini, već za vikend, odnosno najkasnije početkom sledeće nedelje, mogu se očekivati pojačane mere Štaba za vanredne situacije, najavio je Maksimović i pozvao sve one koji planiraju da organizuju veselja i manifestacije da ih odlože za neka bolja vremena.

Maksimović je ovom prilikom naglasio i da je moguće da će uskoro doći do ograničenja rada ugostiteljskih objekata, kao i da će se to raditi u koordinaciji sa susednom opštinom Bečej. Prema njegovim rečima, korona virus je zahvatio mnoge opštine i sigurno je da će se širiti i dalje. Zato treba učiniti sve kako bi se rizik od oboljevanja što više smanjio.

Štab za vanredne situacije opštine Novi Bečej naložio je, takođe, JP „Komunalac“ da u što kraćem roku ponovo krene sa dezinfekcijom najfrekventnijih ulica u svim naseljenim mestima opštine.

 

Read 796 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…