PODELA PAKETA PENZIONERIMA PRI KRAJU, USKORO PAKETI I ZA SOCIJALNO UGROŽENE

Paketi jednokratne pomoći u vidu prehrambenih proizvoda i osnovnih sredstava za održavanje higijene namenjeni svim penzionerima u opštini Novi Bečej koji imaju primanja manja od 30 hiljada dinara biće podeljeni do kraja nedelje, izjavio je danas predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i dodao da niko neće biti oštećen.

Prema njegovim rečima, od ukupno 3.345 obezbeđenih paketa, ostalo je da se određeni broj podeli penzionerima u naseljenom mestu Novi Bečej, dok su paketi u ostalim naseljenim mestima opštine već podeljeni.

Maksimović je najavio i podelu paketa pomoći namenjenih socijalno ugroženom stanovništvu koja će početi u narednih desetak dana: „Pokrenuli smo proceduru zajedno sa Centrom za socijalni rad opštine Novi Bečej u vidu obezbeđivanja spiskova svih ugroženih porodica sa teritorije opštine Novi Bečej. Radi se o oko 750 lica koji su nosioci prava u Centru za socijalni rad. Dakle i oni će dobiti identičan paket kakav su dobili i penzioneri. Finansiranje će biti iz budžeta opštine.“

U zvaničnoj statistici Vlade Republike Srbije do 11. aprila opština Novi Bečej nema nijedno zaraženo lice virusom KOVID-19. No, kako su se nedavno pojavile nezvanične informacije da se u Novom Bečeju pojavio slučaj oboljevanja od korona virusa Maksimović se osvrnuo i na ove navode.




Read 816 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…