UDRUŽENJE ROMA I OVE GODINE U KAMPANJI PROTIV NASILJA

Udruženje Roma Novi Bečej uličnom akcijom u centru naseljenog mesta i ove godine je na današnji dan obeležilo godišnju, globalnu kampanju „Jedna milijarda ustaje protiv nasilja“ koja nastoji da skrene pažnju na probleme nasilja, eksploatacije i diskriminacije žena u celom svetu, objašnjava Vesna Ćerimović, aktivstkinja Udruženja Roma Novi Bečej:

„Uzimamo u obzir činjenicu da svetska populacija broji preko 7 milijardi ljudi, a među njima u ovoj situaciji naći će se čak milijardu devojaka i žena. Želimo da ukažemo na to da svaka druga žena u Srbiji proživljava nasilje. Danas delimo materijale o nasilju uopšte, o seksualnom, fizičkom, ekonomskom nasilju, o ugrožavanju spokojstva, psihičkom nasilju.“

„Jedna milijarda ustaje“ je najmasovniji aktivistički pokret u istoriji međunarodne borbe protiv nasilja nad ženama i devojkama. Svake godine 14. februara žene i muškarci širom sveta plešu kako bi pokazali svoje nemirenje sa nasiljem nad ženama.

„Ovom prilikom želimo da pozovemo sve građane da prijave nasilje. To mogu učiniti putem našeg telefona: 023/774-959 ili putem besplatnog broja SOS Vojvodine: 0800/10-10-10“, pozvala je Vesna Ćerimović.

Naredna aktivnost Udruženja Roma Novi Bečej održaće se 21. marta u vidu uličnog marša povodom borbe protiv rasizma.






Read 945 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…