PROGRAM „DETE U CENTRU“ OKUPIO STRUČNJAKE IZ RAZLIČITIH SFERA

Jedna od planiranih aktivnosti, u okviru mera populacione politike opštine Novi Bečej, jeste i program edukacije roditelja i vaspitača za jačanje roditeljskih veština pod nazivom „Dete u centru“ za čiju su realizaciju na osnovu potpisanog ugovora između lokalne samouprave i Kabineta ministra bez portfelјa zaduženog za demografiju i populacionu politiku odobrena sredstva u vrednosti od 157.000 dinara.

Cilj edukacije jeste usvajanje novih strategija, metoda i tehnika vaspitanja deteta za uobičajene izazove roditeljstva i situacije u raznim periodima detetovog i roditeljskog razvoja, potvrdila je mr Dobrila Grujić.

Program je inovativan i savremen, a kao takav, po prvi put se u sistemu pojavljuje kao način preventive, a ne rada na posledicama, objašnjava Grujićeva.

Na radionicama realizovanim tokom 3 nedelje, govorilo se o izazovima roditeljstva, ali i o načinima izgradnje zdravog samopouzdanja deteta, o sprovođenju pozitivne discipline, kao i tehnikama navođenja dece na saradnju i aktivnog slušanja.

U proces su uključeni predstavnici različitih predškolskih ustanova, škola, Centra za socijlani rad, Doma zdravlja, ali i Doma za odrasle, a koji su većinom i sami roditelji poput Azre Velisavljev, za koju je, kako kaže, ovo bilo posebno iskustvo, a koje već daje pozitivne rezultate.

Program „Dete u centru“ je nastao iz osećanja posvećenosti i brige za najmlađe i nudi pristup njihovog vaspitanja zasnovan na poštovanju, koji uzrokuje manje stresa i više dobiti i za roditelje i decu. 






Read 894 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…