OTVORENA INFORMATIVNA KANCELARIJA PK BUDIMPEŠTE U NOVOM BEČEJU

U Novom Bečeju je i zvanično otvorena dugoočekivana Informativna kancelarija Privredne komore Budimpešte koja će omogućiti uspostavljanje i razvoj ekonomske, političke, kulturne, turističke i sveobuhvatne saradnje privrednika i lokalnih samouprava u Vojvodini, sa jedne strane i Privredne komore Budimpešte, sa druge strane.

Cilj Informativne kancelarije, između ostalog, jeste da pruži pomoć oko izbora poslovnih partnera i vrste investicija za uspostavljanje ekonomske saradnje između privrednika iz Srbije i Mađarske, zatim, oko izbora gradova i lokalnih samouprava u Vojvodini za investiciona ulaganja mađarskih privrednika, ali i oko predloga izrade projekata za zajedničko konkurisanje pri fondovima Evropske unije i Vlade Mađarske. Takođe, ova kancelarija će pružati pomoć mađarskim privrednicima oko njihovog pozicioniranja na teritoriji Srbije, ali i srpskim privrednicima na teritoriji Mađarske, kao i oko organizacije raznih sastanaka i poslovnih foruma zainteresovanih privrednih činilaca.

Informativnu kancelariju Privredne komore Budimpešte u Novom Bečeju na današnjoj svečanosti otvorio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Na svečanosti otvaranja Informativne kancelarije prisustvovali su načelnici banatskih okruga, predstavnici Privredne komore Vojvodine, lokalnih samouprava i udruženja zanatlija, kako iz Srbije, tako i iz Mađarske. Prisutnima su se ovom prilikom obratili i Oto Kišmarton, šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej i Mikloš Bornemisa, kao predstavnik Privredne komore Budimpešte, obojica zaslužni za ovaj vid uspostavljanja saradnje između Srbije i Mađarske.

Informativna kancelarija Privredne komore Budimpešte u Novom Bečeju nalazi se u zgradi Stare vranjevačke opštine, u ulici Rajka Rakočevića broj 15.






Read 842 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…