Print this page
AUTO TRКA „NAGRADA NOVOG BEČEJA“ I OVE GODINE BEZ INCIDENATA

Treći put za redom, Novi Bečej je i ove godine bio domaćin auto trke „Nagrada Novog Bečeja“ koja se vozi u okviru šampionata Srbije.

Кao i prethodne dve godine, takmičari su vozili u centru Novog Bečeja, a samo takmičenje je prošlo bez incidenata i nezgoda. U ukupno 8 klasa takmičilo se preko 50 takmičara, a auto trku je i ove godine organizovalo Automobilsko sportsko udruženje „Smart“ iz Beograda, pod pokroviteljstvom Sportskog auto i karting saveza Srbije. I ovog puta najviše pažnje uloženo je u bezbednost same staze, a samim tim i vozača, ističu organizatori.

U kategoriji dama i ove godine bez premca je bila Bjanka Ostrogonac iz Futoga koja je pored prvog mesta u kategoriji žena osvojila i 2. mesto u plasmanu vozila u klasi 5, u kojoj se takmiče automobili preko 1.200 kubika. Iako je staza u Novom Bečeju svake godine prilično „klizava“, ove godine je to bio poseban slučaj, smatra Bjanka Ostrogonac koja nije bila previše zadovoljna ni zbog kašnjenja u takmičenju.

U generalnom plasmanu najbolji je bio Petar Studen, drugi Nikola Vetić, dok je treće mesto zauzeo Filip Radovanović. Prvoplasirani Petar Studen iz Beograda ove godine zauzeo je i 1. mesto u klasi 4. Sa nama je podelio svoje utiske nakon dodele nagrada na amfiteatru na Tiskom keju.

Organizaciju auto trke „Nagrada Novog Bečeja“ i ove godine podržali su opština Novi Bečej i TO novobečejske opštine. Prema rečima predsednika opštine, Saše Maksimovića, auto trka u centru naseljenog mesta jeste atraktivna, ali je i blokirala kompletan centar, tako da se ozbiljno razmišlja o njenom izmeštanju na drugu lokaciju.

Auto trka u Novom Bečeju je i svojevrsna promocija turističke ponude Novog Bečeja, smatra direktor turističke organizacije, Saša Dujin.


 

Read 321 times Last modified on ponedeljak, 16 August 2021 12:40
Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…