Print this page
ANGAŽMAN U SAVETU EVROPE PRUŽA DRAGOCENA ISКUSTVA

Savet Evrope je međunarodna organizacija osnovana 1949. godine koju danas čini 47 država članica, sa sedištem u Palati Evrope u Strazburu, na granici Francuske i Nemačke.

Svrha njegovog postojanja ogleda se, pre svega, u ostvarivanju ličnih i demokratskih prava i sloboda u Evropi, a zanimljivo je da članstvo u Savetu Evrope nije uslovljeno članstvom u Evropskoj uniji.

U okviru Saveta Evrope funkcioniše i Кongres lokalnih i regionalnih vlasti koji predstavlja vise od 200 hiljada lokalnih i regionalnih vlasti iz pomenutih 47 evropskih zemalja, među kojima se nalazi i Srbija. Član delagacije Republike Srbije u Veću regiona u okviru Кongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope već godinama je Matija Кovač, poslanik u Skupštini AP Vojvodine trenutno u svom drugom mandatu.

Кovač je dosadašnje iskustvo u Savetu Evrope stekao izvršavajući svoje obaveze u sklopu posmatračkih misija i monitoringa država u Gruziji, Moldaviji, Sloveniji, Makedoniji, Nemačkoj, Albaniji, Švedskoj i u Francuskoj.






Read 249 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…