Print this page
PREDSTAVA NA POКLON POVODOM 40. „ČITALAČКE ZNAČКE“

Manifestacija „Čitalačka značka“ ove godine obeležila je 40 godina svog postojanja. Narodna biblioteka Novi Bečej, kao i prethodnih nekoliko decenija, priredila je i ove godine završnu svečanost u okviru koje su deci osnovnoškolskog uzrasta koja su dostavila svoje čitalačke dnevnike dodeljene pohvale, kao i nagrade za one najuspešnije.

S obzirom da je ove godine manifestacija bila jubilarna, novobečejska biblioteka mališanima je poklonila i predstavu pod nazivom „Hvala Vuku za azbuku“ koju je izveo Cvetin Aničić, glumac i lutkar iz Šida, potvrdila je Monika Jovanov, koja rukovodi dečjim odeljenjem novobečejske biblioteke.

Prema rečima Cvetina Aničića, predstava za decu „Hvala Vuku za azbuku“ predstavlja zanimljivu monodramu koja je izvedena i na „Zmajevim dečjim igrama“ sa kojima glumac uspešno sarađuje već godinama.

Pogledajte video prilog!

Manifestacija „Čitalačka značka“ organizuje se u opštinskim bibliotekama širom Srbije i to u saradnji sa školskim bibliotekarima. Nastala je u cilju promovisanja čitalačkih navika kod dece koja imaju zadatak da pročitaju preporučene knjige i da o njima vode čitalačke dnevnike.






Read 220 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…