Print this page
ZNAČAJNA DONACIJA DOMU ZDRAVLJA

Predstavnici Srpsko-američke medicinske asocijacija posetili su danas Dom zdravlja u Novom Bečeju kome su nedavno donirali defibrilator , elektromedicinski uređaj koji se koristi kao sredstvo prve pomoći kod srčanog udara i drugih poremećaja ritma vredan 812.000 dinara.

Po rečima člana ove organizacije, Zorana Mladenovića, ovo neprofitno udruženje osnovano je 2009. godine i do sada su kroz više od 40 projekata u zdravstvene ustanove u Srbiji i Republici Srpskoj uložili gotovo milion američkih dolara.

Donacija je sprovedena na inicijativu zaposlenih u Domu zdravlja Novi Bečej, što predstavlja početak duge i uspešne saradnje u budućnosti, ocenio je Mladenović.

Кoliko je ovaj savremeni uređaj značajan za pravovremeno i adekvatno pružanje pomoći pacijentima, istakla je i dr Mirjana Miljević, načelnica Službe opšte medicine u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Uprava Doma zdravlja najavila je nastavak saradnje sa pomenutom organizacijom kroz različite projekte koji će biti sprovedeni po prioritetu, u skladu sa potrebama ustanove.






Read 249 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…