Print this page
POČELO OVOGODIŠNjE SKIDANjE USEVA SA UZURPIRANIH PARCELA

Opština Novi Bečej i ove godine nastavlja praksu skidanja useva na uzurpiranim parcelama poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u katastarskim opštinama Novi Bečej, Novo Miloševo, Kumane i Bočar.

Prema rečima Milana Stojšina, pomoćnika predsednika opštine Novi Bečej zaduženog za oblast poljoprivrede, lokalna samouprava ovu praksu sprovodi od 2016. godine i iz godine u godinu primetno je smanjenje uzurpacije poljoprivrednog zemljišta. Kako kaže, trenutno je u toku akcija skidanja useva na uzurpiranim parcelama pod pšenicom i ječmom. Iako se još uvek vrši mapiranje uzurpiranih parcela očekuje se da će ove godine biti od 160 do 180 hektara bespravno zasejanih useva, među kojima su pšenica, ječam, kukuruz i suncokret, ističe Stojšin.

On je ovom prilikom apelovao na sugrađane i da ne pale strništa.

Opština Novi Bečej je i ove godine odvojila sredstva za pomoć udruženjima u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u iznosu od milion i 100 hiljada dinara.

 

Read 423 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…