Print this page
U TOКU PRIJAVE ZA TAКMIČENJE U КUVANJU RIBLJE ČORBE

U okviru „Velikogospojinskih dana“ i ove godine održaće se takmičenje u kuvanju riblje čorbe za koje su prijave uveliko u toku, pozvala je turizmolog Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Verica Drobac.

Takmičenje je planirano za petak, 27. avgust, a kako navodi, cena kotizacije iznosi 3.000 dinara po ekipi i podrazumeva obezbeđen ogrev, sto sa dve klupe, šator i podmetač od lima, uz napomenu da je strogo zabranjeno unošenje i korišćenje plinskih boca iz bezbednosnih razloga.

Skup takmičara je od 16 časova, a samo kuvanje traje 2 sata, od 17 i 30 do 19 i 30, nakon čega sledi predaja uzoraka koje će ocenjivati petočlani žiri. Ono što je drugačije u odnosu na prethodne godine jeste to da će izostati takmičenje tamburaških bandi, ali ne i kvalitetan prateći program, pa će tako za sve prisutne svirati srboranska „Banda drvena“, a zatim i „La Banda“, ženski, tamburaški sastav iz Novog Sada.

Za više detalja posetite fejsbuk stranicu Turističke organizacije opštine Novi Bečej, gde možete pronaći i primer uplatnice za prijavu.





 

Read 639 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…