Print this page
DVORAC HERTELENDI U BOČARU OD JESENI DESTINACIJA NAJMLAĐIH

Predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Igor Mirović i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović obišli su danas potpuno rekonstruisani i dograđeni dvorac Hertelendi u Bočaru koji je i zvanično dobio upotrebnu dozvolu.

Pokrajinska vlada i opština Novi Bečej formiraće zajedničku ustanovu koja će se brinuti o kompleksu, a svoje obaveze preuzeće od jeseni. U ovaj svojevrsni kreativno-inovativni dečji centar namenjen deci predšolskog i ranoškolskog uzrasta uloženo je bezmalo 400 miliona dinara, a predviđen je za boravak dece iz cele Srbije. Smeštajnog kapaciteta od 120 ležaja i sa 15 do 20 novih radnih mesta, Hertelendi bi trebalo da bude ozbiljan pokretač života u Bočaru, ali i šire, smatra predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović.

Uz Igora Mirovića, Bočar su ovom prilikom posetili i drugi članovi Pokrajinske vlade, ali i drugi zvaničnici, što jasno pokazuje da je ovaj projekat od izuzetne važnosti na svim nivoima vlasti. Ipak, od najveće važnosti je deci iz cele Srbije, istakao je Mirović u svom obraćanju.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu će se još razgovarati o samoj formi organizacije ustanove koja će baviti održavanjem Hertelendija i sadržajima namenjenim najmlađima.

Mirović i Maksimović obišli su danas i novu fiskulturnu salu u OŠ „Dositej Obradović“ u čiju izgradnju je uloženo 76 miliona dinara, a koja će osim potreba đaka u školi, zadovoljiti i potrebe svih meštana Bočara, od organizacije sportskih, zabavnih, ali i kulturnih događaja.

 

Read 565 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…