Print this page
ISPLATA DUGA DOMA ZDRAVLjA DO DECEMBRA 2022. GODINE, ZA PRIVREDNIKE NOVE OLAKŠICE

Na 8. Po redu sednici Skupštine opštine Novi Bečej održanoj danas u pozorišno sali Doma kulture pred odbornicima se našlo 13 tačaka dnevnog reda od kojih se prva odnosila na zaključenje Sporazuma o preuzimanju duga između Opštine Novi Bečej i Doma zdravlja Novi Bečej.

Kako objašnjava predsednik opštine, Saša Maksimović, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti propisano je da je jedinica lokalne samouprave dužna da kao solidarni dužnik u svom budžetu obezbedi sredstva za izvršavanje obaveza zdravstvene ustanove koje nisu izmirene do preuzimanja osnivačkih prava od strane Autonomne pokrajine što se odnosi na nekadašnje ukupno dugovanje u iznosu od skoro 207 miliona dinara, a koji je Opština Novi Bečej, eliminisanjem većine zahteva za naplatu kamate, uspela drastično da smanji.

Ovom prilikom usvojena je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o fiskalnim merama opštine Novi Bečej radi ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled pandemije bolesti COVID-19 za 2021. godinu, a koja podrazumeva olakšicu za sve privredne subjekte koji koriste zakup poslovnih prostora u javnoj svojini Opštine.Na pomenutoj sednici raspravljalo se i na temu nedostatka parking mesta u centru Novog Bečeja, gde se kao moguće rešenje spomenula i naplata istih, potvrdio je Maksimović. On podseća i da je broj parking mesta koja su rezervisana za taxi vozila određen u skladu sa zakonom.

Na današnjoj sednici usvojena su i Rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu Javnog preduzeća „Komunalac“, Narodne biblioteke Novi Bečej, Izveštaj o finansijskom poslovanju Kluba za dnevni boravak i pomoć u kući Doma za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac, kao i Javnog preduzeća „Urbanizam i putevi“ na čije je čelo, nakon isteka mandata vršioca dužnosti direktora, postavljen Dalibor Vučetić.

 

Read 597 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…