Print this page
POTPISAN UGOVOR O REALIZACIJI USLUGE LIČNOG PRATIOCA DETETA

Pokazujući brigu za našom decom i u cilju pružanja detetu odgovarajuće individualne podrške radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici, kao i uspostavljanja većeg nivoa samostalnosti, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, je sa licenciranim pružaocem usluga, udruženjem građana Samopouzdanje iz Novog Bečeja, danas, potpisao Ugovor o realizaciji usluge ličnog pratioca deteta.

Usluga se finansira iz budžetskih sredstava Opštine Novi Bečej i deci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom je besplatna.

Usluga lični pratilac deteta dostupna je deci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom koja su uključena u vaspitno-obrazovni proces-predškolsku ustanovu ili školu, do kraja redovnog školovanja, uključujući završetak srednje škole.

Direktni korisnici usluge su deca sa smetnjama u razvoju, a indirektni korisnici usluge su porodice dece sa smetnjama u razvoju, nastavno osoblje i učenici u školi ili predškolskoj ustanovi. U pružanje ove usluge uključeni su kako stručni radnici tako i učitelji, nastavnici i škole. Pored podrške detetu ova usluga pruža svojevrsnu podršku i porodici.

 

Read 622 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…