Print this page
UČESNICIMA AKCIJE „OPERI RUKE“ URUČENI HIGIJENSKI PAKETI I TABLETI

U organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“, a u saradnji sa lokalnom samoupravom, zdravstvenim medijatorkama, pedagoškim asistentom, Udruženjem Roma Novi Bečej i Domom zdravlja Novi Bečej, u periodu od 26. oktobra do 21. decembra tekuće godine sprovedena je akcija pod nazivom „Operi ruke“ na temu značaja higijene ruku dece romske zajednice kao preventivne mere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Povodom završetka uspešno realizovane akcije, u svečanoj sali Opštine Novi Bečej, predsednik Saša Maksimović uručio je učesnicima edukativno higijenske paketi i tablet računare.

Akcija je sprovedena u dve faze koje podrazumevaju edukaciju mobilnog tima, kao i obuku roditelja i dece kroz edukativne sadržaje, a koju su u praksi sproveli članovi edukativnog tima: Stevan Stojkov, pedagoški asistent, zdravstvene medijatorke Ružica Dan i Mirjana Kiš, kao i konsultantkinje na SOS telefonu Vesna Ćerimović i Dragana Barbul.

 

Read 1030 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…