Print this page
U TOKU UREĐENjE CVETNIH POVRŠINA NA TERITORIJI OPŠTINE

Na teritoriji opštine Novi Bečej u toku je jesenje uređenje cvetnih površina koje sprovodi Javno preduzeće „Komunalac“, potvrdila je pejzažni arhitekta, Sofija Blažin koja ističe da je svo cveće koje će u narednom periodu ulepšavati novobečejsku opštinu, uzgajano u samom „Komunalcu“.

U pitanju je oko 30.000 biljaka, od čega je 18.000 posađeno u Novom Bečeju, dok je preostala količina raspoređena po naseljenim mestima: „Polako se približavamo kraju sadnje cveća, viola je dvogodišnje cveće koje može da prezimi na otvorenom i najlepše je negde u januaru, februaru, u martu ako nema zime, tada počinje da cveta, tako da nam je to cveće za ovu godinu. Isto tako nismo završili uređenje grada, imamo u planu da postavimo još četrdesetak kanti za otpatke u glavnoj ulici, dakle, u Žarka Zrenjanina i Maršala Tita do semafora i pored škole. U pitanju su kante za otpatke koje su u tom nekom baroknom stilu, kao i nekoliko klupi za sedenje“, navodi Sofija Blažin, pejzažni arhitekta.

Klupe su obezbeđene u saradnji sa Mesnom zajednicom Novi Bečej, dok će na Tiskom keju, na 6 lokacija biti postavljene i kante za prikupljanje i odlaganje izmeta kućnih ljubimaca, najavila je Blažinova: „Znači to je nešto novo, zelene su kante, verovatno će imati na sebi i kesice, tako da će vlasnici kućnih ljubimaca moći za njima da pokupe i da odlože to u kante za otpatke.“

Ona dodaje da postavka pomenutih kanti ima za cilj podsticanje odgovornog vlasništva i povećanja stepena higijene na ulicama i zelenim površinama.

 

Read 649 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…