Print this page
OPŠTINA NA GRANICI VANREDNE SITUACIJE - OD DANAS NOVE MERE ZAŠTITE

Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik opštine Novi Bečej i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Saša Maksimović, izneo je aktuelne informacije o epidemiološkoj situaciji u novobečejskoj opštini i saopštio nove, posebne mere zaštite za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

Ove mere, pre svega, odnose se na skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, prodavnica i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, izuzev apoteka, benzinskih pumpi i onih objekata koji vrše dostavu hrane, na zabranu okupljanja, odnosno organizovanja manifestacija i proslava, kao i na održavanje javnih kulturno-umetničkih programa u zatvorenom prostoru. O tome, ali i ostalim merama Maksimović detaljnije objašnjava u svom obraćanju. Ovom prilikom, on je, takođe, još jednom pozvao sugrađane da se pridržavaju propisanih mera zarad zdravlja svih.

U opštini Novi Bečej trenutno ima 43 aktivna slučaja zaraze korona virusom potvrđenih PCR testom, dok je još oko 40 slučaja registrovanih takozvanim brzim testom. Prema Maksimovićevim rečima, u pitanju su zvanične informacije Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i Doma zdravlja Novi Bečej, iako je, kako kaže, važno naglasiti da je broj obolelih u novobečejskoj opštini sigurno veći, s obzirom da ima dosta onih koji imaju blage simptome i u kućnoj su izolaciji.

 

Read 672 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…