Print this page
TROJE ZARAŽENO KORONA VIRUSOM, NOVE MERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na 34. sednici lokalnog Štaba za vanredne situacije donete su nove preventivne mere u borbi protiv širenja zaraze virusom COVID-19, a tiču se, pre svega, okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Naime, opštinski Štab za vanredne situacije izdao je naredbu po kojoj se broj ljudi u zatvorenom ograničava na 50, a na otvorenom prostoru do 100 ljudi.

Naredba je stupila na snagu 8. jula od kada se i primenjuje, a nadzor će vršiti Odsek za inspekcijske službe Opštine Novi Bečej. Dosadašnja preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru preinačena je, takođe, u naredbu lokalnog Štaba, prema kojoj je ono obavezno.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je da su ove mere za dobro svih meštana, naglasivši da je u opštini za sada potvrđeno tri slučaja oboljevanja od korona virusa.

Ukoliko u narednim danima dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u opštini, već za vikend, odnosno najkasnije početkom sledeće nedelje, mogu se očekivati pojačane mere Štaba za vanredne situacije, najavio je Maksimović i pozvao sve one koji planiraju da organizuju veselja i manifestacije da ih odlože za neka bolja vremena.

Maksimović je ovom prilikom naglasio i da je moguće da će uskoro doći do ograničenja rada ugostiteljskih objekata, kao i da će se to raditi u koordinaciji sa susednom opštinom Bečej. Prema njegovim rečima, korona virus je zahvatio mnoge opštine i sigurno je da će se širiti i dalje. Zato treba učiniti sve kako bi se rizik od oboljevanja što više smanjio.

Štab za vanredne situacije opštine Novi Bečej naložio je, takođe, JP „Komunalac“ da u što kraćem roku ponovo krene sa dezinfekcijom najfrekventnijih ulica u svim naseljenim mestima opštine.

 

Read 807 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…