Print this page
PODELA BESPLATNOG DEZINFEKTANTA GRAĐANSTVU 1. I 2. APRILA

Natrijum-hipohlorit, sredstvo za dezinfekciju površina i podova koje se pokazalo efikasno i u borbi protiv korona virusa, JP „Komunalac“ Novi Bečej proizvodi u dovoljnoj količini za potrebe ustanova i preduzeća u opštini, kao i za dezinfekciju ulica u centru svih naseljenih mesta gde je najveći protok ljudi.

Ipak, kapcitet proizvodnje ovog sredstva nije dovoljno velik kako bi njime bila obuhvaćena i podela celokupnom građanstvu. Upravo zato, opština je odlučila da od firme „Sigma“ kupi 5.000 litara koncentrovanog natrijum-hipohlorita, od čega će ukupno 50.000 litara razblaženog rastvora 1. i 2. aprila biti podeljeno u svim naseljenim mestima, najavio je predsednik opštine, Saša Maksimović i dodao da je potrebno da građani ponesu svoju ambalažu.

Podela će se vršiti do 5 litara po domaćinstvu i to prema sledećem rasporedu: 1. aprila - Novi Bečej, kod autobuskog stajališta u Novom selu od 8 do 9:30, kod OŠ „Josif Marinković“ u Vranjevu od 9:30 do 10:30, u centru kod OŠ „Miloje Čiplić“ od 11 do 14 časova, Novo Miloševo, u centru kod pijace od 10 do 12 časova, Bočar, kod pijace od 12 do 14 časova; 2. aprila - Kumane od 8 do 10 časova i Novi Bečej, u Šušanju od 11 do 13 časova.

O besplatnim maskama koje će opština uskoro početi da deli građanstvu saznajte u video prilogu!

 

Read 857 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…