Print this page
ОТВОРЕН ПРВИ "НБ ЕКОТОУР"

У оквиру пројекта општине Нови Бечеј „Рехабилитација заједничког природног и културног наслеђа зарад будућег развоја региона“ који се спроводи у оквиру прекограничне сарадње Србија - Мађарска, у мултифункционалној сали Дома културе општине Нови Бечеј свечано је отворен први „НБ ЕЦОТОУР“ који ће трајати током данашњег и сутрашњег дана.

Након отварања одржан је округли сто на тему умрежавања и осмишљавања туристичког програма базираног на руралном и екотуризму, а који је окупио туристичке организације и агенције, стручњаке који се баве туризмом, али и све друге заинтересоване за ову област, објаснила је Наташа Павловић, директорица Туристичке организације Војводине.

Одмах затим уследило је и отварање Мини сајма „НБ ЕЦОТОУР“ за излагаче на којима су своје производе изложили представници удружења који се потенцијално баве израдом рукотворина, прехрамбених производа, као и алкохолних и безалкохолних пића, али и сви они који на било који начин могу допринети развитку еко и етно туризма у Новом Бечеју, наводи менаџерка пројекта, Јована Вокић.

У склопу првог дана организован је и обилзак Специјалног резервата природе „Слано Kопово“ и Музеја „Главашева кућа“, као и радионица за децу, док се наставак активности очекује већ од 10 часова наредног дана када ће бити одржан стручни скуп на тему сеоског и еко туризма.Read 361 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…