Print this page
ПЕСНИЦИ РЕЦИТОВАЛИ У ЧАСТ ТИСЕ И ТИСKОГ ЦВЕТА

У оквиру манифестације „Kад Тиса цвета“ у Новом Бечеју ове године је одржан први песнички маратон под називом „Тиса река љубави“.

У част природног феномена цветања Тисе, инсекта Тиског цвета и љубави, двадесетак песника из региона рецитовало је управо своје љубавне песме, а сам песнички маратон који је одржан у сувенирници ТО општине Нови Бечеј на Тиском кеју, реализован је у сарадњи са Банатским културним центром из Новог Милошева, иначе, седиштем сада већ надалеко чувене Песничке републике која окупља велики број песника из земље и иностранства.

Песнички маратон отворио је песник из Срборбрана, Горан Благојевић.

Судећи према позитивним утисцима учесника првог песничког маратона „Тиса река љубави“, лако је закључити да ће се у Новом Бечеју и наредних година певати љубавне песме покрај Тисе, баш као што и Тиски цвет из године у годину, још од праисторије, неумољиво продужава своју врсту у јединственом, једнодневном љубавном плесу.






Read 317 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…