Print this page
ПРЕДСТАВА НА ПОKЛОН ПОВОДОМ 40. „ЧИТАЛАЧKЕ ЗНАЧKЕ“

Манифестација „Читалачка значка“ ове године обележила је 40 година свог постојања. Народна библиотека Нови Бечеј, као и претходних неколико деценија, приредила је и ове године завршну свечаност у оквиру које су деци основношколског узраста која су доставила своје читалачке дневнике додељене похвале, као и награде за оне најуспешније.

С обзиром да је ове године манифестација била јубиларна, новобечејска библиотека малишанима је поклонила и представу под називом „Хвала Вуку за азбуку“ коју је извео Цветин Аничић, глумац и луткар из Шида, потврдила је Моника Јованов, која руководи дечјим одељењем новобечејске библиотеке.

Према речима Цветина Аничића, представа за децу „Хвала Вуку за азбуку“ представља занимљиву монодраму која је изведена и на „Змајевим дечјим играма“ са којима глумац успешно сарађује већ годинама.

Погледајте видео прилог!

Манифестација „Читалачка значка“ организује се у општинским библиотекама широм Србије и то у сарадњи са школским библиотекарима. Настала је у циљу промовисања читалачких навика код деце која имају задатак да прочитају препоручене књиге и да о њима воде читалачке дневнике.






Read 304 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…