Print this page
У СРЕДЊОЈ ШKОЛИ ПРЕДСТАВЉЕНА БОГАТСТВА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ

У Средњој школи Нови Бечеј, у оквиру огледног часа корелације наставних предмета музичка култура, уметност и дизајн, географија, српски језик и књижевност, као и текстилна група предмета представљена су природна богатства и културно наслеђе Источне Србије.

Час је изведен у сарадњи са хором и камерним оркестром ученика Основне школе ,,Милоје Чиплић" који су изведбом влашке народне песме дочарали менталитет овог подневља.

Уз народне дувачке инструменте међу којима су и гајде које се налазе на листи Нематеријалног културног наслеђа Србије, представљена је народна ношња из ових предела, али и природне и културно-историјске знаменитости које данас важе и за атрактивне туристичке дестинације.

Овом приликом на оригиналан начин представљен је и драмски приказ 4. чина „Kоштане“, драме српског књижевика Борисава Станковића.

Овај тип корелације нуди могућност функционалног повезивања наставних садржаја различитих предмета као и увођење иновативних метода рада у школама.






Read 417 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…