Print this page
ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ИНВАЛИДА РАДА УСПЕШНО ЗАОКРУЖИЛА ГОДИНУ

Представници и чланови Општинске организација инвалида рада Нови Бечеј пригодним програмом у мултифункционалној сали Дома културе обележили су Међународни дан особа са инвалидитетом, а уједно прославили и 58. рођендан од оснивања Савеза инвалида рада Војводине.

Скуп су увеличали полазници Предшколске установе „Пава Сударски“, али и представници локалне самоуправе и других институција и удружења са којима ова организација негује добру сарадњу, а то су, поред Дома културе, још и Црвени крст Нови Бечеј, Дом за одрасле „Свети Василије Острошки Чудотворац“, као и Удружење особа са инвалидитетом општине Нови Бечеј, церебралне и дечије парализе.

Општинска организација инвалида рада јесте посебна групација људи који су, кроз пожртвовани рад, током година изгубили здравље и заслужују једнака права и услове као и друге категорије пензионера, истакла је председница организације, Софија Словковић. Она је искористила ову прилику и да направи кратку ретроспективу активности у протеклој години.

Такође, спроведена је радионица на којој су учили нешто више о раду са паметним телефонима, обукеа о пружању прве помоћи, као и низ предавања међу којима је последње било на тему превенције дијабетеса, уз неколико здравствених прегледа током године.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се од 1992. године са циљем разумевања и подршке достојанству и правима особа са инвалидитетом, као и њихове интеграције у свим аспектима политичког, социјалног, економског и културног живота.

 

Read 464 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…