Print this page
У ЧАСТ СТРАДАЛИХ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ ОБЕЛЕЖЕН 4. ОКТОБАР

Полагањем венаца на споменик на новобечејском Тиском кеју подигнутом страдалим припадницима Народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије у Другом светском рату који су своје животе дали за слободу овдашњег народа, Новобечејци су данас обележили важан датум у историји свог насељеног места, 4. октобар, Дан ослобођења од фашистичких окупаторских снага пре пуних 78 година.

Према традицији, венце су положили представници локалне самоуправе, односно Друштва српско-руског пријатељства „Волошинов“, али и први секретар Амбасаде Руске Федерације у Београду, Олег Дунаевски, који је овом приликом изразио наду да ће и у будућности овакви датуми бити обележавани.

Поводом Дана ослобођења Новог Бечеја у Другом светском рату, Друштво српско-руског пријатељства „Волошинов“ у холу Дома културе у Новом Бечеју припремило је малу изложбу фотографија и докумената из сопствене архиве.

 

Read 518 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…