Print this page
НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА

Чланови Општинског већа општине Нови Бечеј на данашњој седници одржаној у Свечаној Сали, у згради Општинске управе, утврдили су предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине за 2021. годину.

У питању је 2. ребаланс буџета у текућој години, подсетио је председник општине, Саша Максимовић, који предвиђа 943.220.000 динара из средстава буџета општине и средства из осталих прихода у износу 195.130.000 динара.

Додатна ставка када су у питању непредвиђени издаци јесу и трошкови за услугу обезбеђења објекта Хертеленди који због погоршања епидемиолошке ситуације највероватније неће почети са радом у предвиђеном року, додаје Максимовић.

Оно што остаје у плану до краја 2021. године, најављује Максимовић, јесте отплата већег дела дуга Дома здравља.

Овом приликом утврђен је и предлог о изменама и допунама Одлуке о локалним административним таксама која обухвата само измену тарифног броја 5. у Одлуци, то јест мењају се делимично само таксе везане за област урбанизма и грађевинских послова, везано за јединице локалне самоуправе.

Наиме, од 01.07.2021.године је пуштена у рад нова верзија апликативног система ЦЕОП где је предвиђен аутоматски обрачун и генерисање уплатница за плаћање трошкова који се плаћају приликом подношења захтева (Систем ће сам избацивати уплатницу а плаћање ће се вршити искључиво кроз еПлаћање, преко еУправе). Износи такси се могу генерисати искључиво на један од три начина:

• Фиксни износ за све захтеве исте врсте

• Према категорији објекта

• Као проценат предрачунске вредности објекта

По Одлуци о измени одлуке о локалним административним таксама општина Нови Бечеј ће наплаћивати Урбанистичко техничке услове за локацијске услове и све остало што је везано за исте према категорији објеката. Сви објекти су сврстани у четири категорије. 

Поред тога поједине таксе за област урбанизма и грађевинских послова су повећане у просеку за 100 динара (захтеви, молбе, приговори...). 

 

Read 2508 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…