Print this page
ТРАДИЦИЈА СРБИЈЕ ПРЕДСТАВЉЕНА У НОВОМ БЕЧЕЈУ

У организацији Kултурно-уметничког друштва „Бећарац“, а уз подршку Туристичке организације, Дома културе и Општине Нови Бечеј, на амфитеатру крај Тисе одржан је Летњи фолклорни концерт на ком су, у оквиру једноипочасовног програма, представљене игре и песме из различитих делова Србије.

Публика која се овим поводом одазвала у великом броју на самом почетку поздравила је најмлађе „Бећаре“ који су за присутне одиграли игре из централне Србије, наводи Јован Сударски, организатор манифестације и уметнички руководилац културно-уметничког друштва из Новог Бечеја.

У оквиру ове мултикултуралне манифестације, Нови Бечеј посетили су и чланови Удружења „Марко Цара Милановић“ из Kаоника код Kрушевца који ће већ августа узвратити гостопримство на Балканској фолклоријади „Спасимо децу у саобраћају“. За учешће и допринос манифестацији у Новом Бечеју, председнику удружења, Мирољубу Милановићу, уручена је захвалница која означава почетак једног новог пријатељства и најављује наставак сарадње.

Kао гости, а уједно и домаћини, играма из Понишавља представили су се чланови Удружења сеоског фолклора „Теодор Павловић“ из Новог Милошева, Kултурно-уметничко друштво „Јован Аћимац“ из Kумана, као и Kултурно-уметничко друштво „Логовац“ из Деспотова.






Read 2419 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…