Print this page
ОБАВЕШТЕЊЕ О ЈАСЛИЦАМА

Године 2016.,покренута је грађанска иницијатива за отварање јаслица, као и још једне групе деце за целодневни боравак. СВИ чланови садашњег Савета Месне заједнице Кумане су подржали ову грађанску иницијативу за коју се још увек залажемо.

Након прикупљених потписа од циљне групе, односно од родитеља који су тада имали децу одговарајућег узраста, ова иницијатива је предата председнику општине Саши Максимовићу. Општина Нови Бечеј је подржала ову иницијативу али се дошло до констатације да постоје проблеми финансијске природе, као и проблем забране запошљавања али да ће се изградња јаслица разматрати када се за то стекну услови. Добијен одговор смо уважили али смо и поред тога често интензивирали ову тему, како на седницама Савета МЗ, тако и разговорима са директором ПУ „Пава Сударски“, Милорадовић Драганом. То смо урадили и јуче када смо сазвали састанак на који смо позвали председника општине Сашу Максимовића и предводника тренутно актуелне петиције за изградњу јаслица Биљану Стојанов, са којима смо разговарали о могућности за изградњу јаслица или евентуалној доградњи постојећег објекта вртића који је у саставу ОШ „Станчић Милан –Уча“.

Према речима председника општине, родитељи који имају децу старости до 3 године, моћи ће у АПРИЛУ месецу да пријаве своју децу за јаслице. Пријаву би требало да изврше само они родитељи који би заиста у овом тренутку уписали децу у јаслице, узимајући у обзир да би се боравак деце у јаслицама плаћао. У питању ће бити ПРОБНИ тест, како би се на основу резултата пријаве видело да ли постоји оправданост за отварање јаслица. О начину и времену пријаве бићете благовремено обавештени.

 

Read 732 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…