Print this page
ОБЕЗБЕЂЕНИ ПАKЕТИ ЈЕДНОKРАТНЕ ПОМОЋИ НАМЕЊЕНИ РОМСKИМ ПОРОДИЦАМА

Црвени крст Србије у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Министарством за рад, запошљавање, борчка и социјална питања Републике Србије обезбедио је пакете једнократне помоћи намењене претежно породицама ромске националности на територији целе општине које имају децу.

У општину Нови Бечеј пристигло је укупно 300 пакета са средствима за хигијену и 90 пакета са едукативно-забавним садржајем намењених учењу уз игру, као и 30 пакета једнократне помоћи који ће бити подељени хранитељским породицама.

Спискови за поделу пакета оформљени су у сарадњи са координаторком за ромска питања у општини Нови Бечеј, Ренатом Kамберовић, која о томе каже: „С обзиром на то да је у Републици Србији укинуто ванредно стање, последице вируса ЦОВИД-19 оставиле су велики траг, како на већинско становништво, тако и на маргинализовано становништво којем је помоћ заиста неопходна.“

Дистрибуција пакета почеће ускоро у сарадњи локалне самоуправе и Црвеног крста Нови Бечеј, потврдила је секретарка ове организације, Дуња Свирчев.






Read 993 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…