Print this page
ПРАЗНИЧНА ГРОЗНИЦА ОKУПИЛА МЕШТАНЕ У ЦЕНТРУ НОВОГ БЕЧЕЈА

И ове године, дечији осмеси и граја испунили су центар Новог Бечеја где су малишани из предшколске установе „Пава Сударски“, као и ученици Основних школа „Милоје Чиплић“ и „Јосиф Маринковић“, након интересантне представе, окитили градску јелку, а затим дочекали и омиљеног деду на свету, потврдила је Мелита Бито из Туристичке организације општине Нови Бечеј, организатора ове манифестације:

„Туристичка организација се и ове године потрудила да чаролија празника стигне и у Нови Бечеј. За најмлађе суграђане организовали смо представу коју је извело позориште из Новог Сада „Kреативни погон“, уз кићење јелке, а нешто касније изненадио нас је и Деда Мраз. Паралелно са тим организовали смо „Новогодишњи базар“ на ком је ове године учешће узело око 20 излагача који су ове године изложили украсне предмете, слаткише и сличне предмете у духу празника.“

Док су се најмлађи частили слаткишима које је за ову прилику припремила Туристичка организација општине Нови Бечеј, на „Новогодишњем базару“ уживали су и они нешто старији који су, поред декоративних предмета, на тезгама могли да пронађу и производе од меда, корпе од прућа, али и свеће као незаобилазан додатак новогодишњих и божићних декорација.

Празници су идеално доба године да се окренемо хуманости и заједништву, па су вршњаци Павла Влашкалина, ученика Основне школе „Милоје Чиплић“, искористили прилику да поставе своју тезгу и на њој продају уникатне украсе од чије ће продаје сакупљен новац, у сарадњи са Црвеним Kрстом, бити прослеђен за његово лечење.

Традиционалним кићењем јелке и „Новогодишњим базаром“, а уз незаобилазну посету чувеног Деда Мраза, званично је отворена сезона празника и за мештане Новог Бечеја.






Read 1136 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…