Print this page
ПРОГРАМ „ДЕТЕ У ЦЕНТРУ“ ОKУПИО СТРУЧЊАKЕ ИЗ РАЗЛИЧИТИХ СФЕРА

Једна од планираних активности, у оквиру мера популационе политике општине Нови Бечеј, јесте и програм едукације родитеља и васпитача за јачање родитељских вештина под називом „Дете у центру“ за чију су реализацију на основу потписаног уговора између локалне самоуправе и Kабинета министра без портфелја задуженог за демографију и популациону политику одобрена средства у вредности од 157.000 динара.

Циљ едукације јесте усвајање нових стратегија, метода и техника васпитања детета за уобичајене изазове родитељства и ситуације у разним периодима дететовог и родитељског развоја, потврдила је мр Добрила Грујић.

Програм је иновативан и савремен, а као такав, по први пут се у систему појављује као начин превентиве, а не рада на последицама, објашњава Грујићева.

На радионицама реализованим током 3 недеље, говорило се о изазовима родитељства, али и о начинима изградње здравог самопоуздања детета, о спровођењу позитивне дисциплине, као и техникама навођења деце на сарадњу и активног слушања.

У процес су укључени представници различитих предшколских установа, школа, Центра за социјлани рад, Дома здравља, али и Дома за одрасле, а који су већином и сами родитељи попут Азре Велисављев, за коју је, како каже, ово било посебно искуство, а које већ даје позитивне резултате.

Програм „Дете у центру“ је настао из осећања посвећености и бриге за најмлађе и нуди приступ њиховог васпитања заснован на поштовању, који узрокује мање стреса и више добити и за родитеље и децу. 






Read 998 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…