Print this page
АKЦИЈА „МЕДЕНИ ДОРУЧАK“ НАСТАВЉЕНА У ОШ „ЈОСИФ МАРИНKОВИЋ“

Акција „Медени доручак“ Друштва пчелара Нови Бечеј наставила се, овога пута, у Основној школи „Јосиф Маринковић“, где су ученици нижих разреда имали прилику да уче о бенефитима најздравијег слаткиша, али и да окусе припремљене посластице, потврдио је председник друштва, Ивица Стојшин и додао да је ово манифестација међународног карактера, којој се по први пут придружила и новобечејска општина.

Kако је раније говорио, постоји амбиција да се у школама организује и пчеларска секција, а чини се да су се на „Меденом доручку“ већ издвојили неки од првих полазника. Малишани су узвратили топлом добродошлицом, па су за чланове Друштва пчелара Нови Бечеј припремили цртеже на ову тему, али и рецитације које су сами осмислили.

Захваљујући великом садржају простих шећера, витамина и минералних материја, мед је драгоцена , лако сварљива храна, која после уношења у организам, директно прелази у крвоток и врло је погодна за децу, спортисте, старе и изнемогле. Kористимо га редовно како би боље подносили физичке и умне напоре и како би тело оснажили и помогли му да се избори са разноразним изазовима савремене цивилизације.

 






Read 1001 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…