Општина Нови Бечеј

Општина Нови Бечеј

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pod sloganom „Sačuvajmo humanost“ i ove godine obeležen je Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, humanitarne organizacije sa sedištem u Ženevi, koju je 1863. godine osnovao švajcarski filantrop Anri Dinan.

četvrtak, 09 May 2024 00:00

OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Tradicionalnim polaganjem venaca na spomenik Crvenoarmejcima na Tiskom keju u Novom Bečeju obležen je 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Od petka, 24. do nedelje 26. maja, meštani i posetioci moći će da uživaju u raznovrsnom programu manifestacije „Dani sela Bočar 2024“ u pomenutom naseljenom mestu.

Pijaca u Novom Miloševu danas je bila u znaku dece i Uskrsa, jer su po prvi put iz objekta „Jovanka Dobrosavljev - Mica“ PU „Pava Sudarski“ odlučili da organizuju i održe uskršnji vašar namenjen ne samo deci i roditeljima, već i svim meštanima Novog Miloševa.

Кroz program organizacije „Dress for success“ i kontinuiranu kampanju „Odelo za poslovni uspeh svake žene“ korisnicama Udruženja Roma Novi Bečej dodeljena je donacija ženskih poslovnih odela.

ponedeljak, 29 April 2024 00:00

LAZARICA SE I DALjE NEGUJE U BANATU

Tradicionalni običaj paljenja i preskakanja vatre, uz kokanje kokica, koji se u najvećoj meri još zadržao u pojedinim delovima Banata, takozvana Lazarica uoči obeležavanja Lazareve subote, odnosno Vrbice i ove godine organizovan je ispred Zavičajnog muzeja „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju.

Strana 1 od 119

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…