Print this page
ODRŽAN 8. „VIКEND SPORTA“ U NOVOM BEČEJU

Nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemije korona virusa, protekle subote u Novom Bečeju je po 8. put održan „Vikend sporta“, svojevrsna sportska manifestacija koja na jednom mestu okupi mališane iz čitave Vojvodine sa ciljem promocije sporta i zdravih navika.

Tradicionalna ceremonija svečanog otvaranja manifestacije na amfiteatru na Tiskom keju ove godine je izostala, ali to nije umanjilo dobar provod u Novom Bečeju i veličanje fer pleja na ukupno sedam borilišta širom naseljenog mesta. Takmičilo se u košarci, rukometu, tekvondou, kungfu vušuu, karateu, boksu, odbojci, fudbalu, šahu i kuglanju, a svi učesnici bili su pobednici, istakao je ovom prilikom Dalibor Vučetić, predsednik Sportskog saveza opštine Novi Bečej koji i organizuje manifestaciju.

Sada već prema tradiciji, u borilačkim sportovima takmičilo se u parku i na platou ka Domu kulture, a organizacijom „Vikenda sporta“ zadovoljan je bio i predsednik Srpskog kungfu vušu saveza sa sedištem u Novom Bečeju i trener Кluba borilačkih sportova „Jedinstvo“, Radenko Tadić.

U velikoj sali Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“ igrala se muška i ženska košarka, dok je obnovljeni teren OŠ „Miloje Čiplić“ ugostio rukometaše. Prema tradiciji u ulicama Maršala Tita i Žarka Zrenjanina u centru Novog Bečeja igrala se ulična odbojka. Jedna od ekipa koje su učestvovale u ovogodišnjem „Vikendu sporta“ bio je i temerinski odbojkaški klub, koji već godinama posećuje Novi Bečej, potvrdio nam je trener ekipe, Miodrag Đurić.

Ljubitelji fudbala i ovog „Vikenda sporta“ bili su na novobečejskom gradskom stadionu kraj Tise, dok su šahisti svoje snage odmerili u Galeriji „Tiske akademije akvarela“ u Domu kulture opštine Novi Bečej. Nobečejska kuglana ove godine bila je domaćin i delu juniorske reprezentacije Srbije zahvaljujući njenom selektoru, Ivanu Mesarošu, treneru novobečejskog kuglaškog kluba „Jedinstvo“.

Iako je i u okviru 8. „Vikenda sporta“ najvažnije bilo učestvovati, a ne pobediti, organizatori manifestacije su obezbedili medalje, diplome i pehare za najuspešnije sportiste.






Read 733 times Last modified on utorak, 29 June 2021 07:30
Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…