Print this page
O UNAPREĐENJU REPRODUKCIJE KOD KRAVA NA SKUPU VETERINARA

U organizaciji Veterinarske komore Srbije, odnosno njenog Srednjebanatskog regionalnog odbora, danas je u multifunkcionalnoj sali Doma kulture opštine Novi Bečej, u okviru programa usavršavanja veterinara, održana edukacija namenjena stručnjacima iz ove oblasti, potvrdio je Vojislav Blažin, predsednik Srednjebanatskog regionalnog odbora Veterinarske komore Srbije.

Tema predavanja bile su mere za unapređenje reproduktivne efikasnosti  kod krava o kojoj su govorili prof. dr Vladimir Magaš i docent Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, Milan Maletić, koji objašnjava da su česti problemi sa reprodukcijom koji su u indirektnoj vezi sa ishranom, a vezano za formulaciju obroka, p.ravilnu pripremu hrane, kao i raspored obroka u toku dana.

Od izuzetnog je značaja i dobar odnos između vlasnika životinja i veterinara, koji mora biti iskren i bez zadrške u cilju zajedničkog rešenja ka uspešnom rezultatu, objašnjava Maletić.






Read 1088 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…