Print this page
POKLON PAKETIĆI PRVACIMA ZA DOBRODOŠLICU U ŠKOLU

Učenici škola u novobečejskoj opštini danas su, kao i njihovi vršnjaci širom Srbije, započeli novu školsku godinu, a predviđeno je da se nastava za sada odvija redovno, u školskim klupama i učionicama.

Prvi septembar je i vreme kada novi đaci započinju svoj put školskog obrazovanja, a prema tradiciji, prvaci u osnovnim školama u sva četiri naseljena mesta opštine Novi Bečej od strane lokalne samouprave danas su obradovani paketićima dobrodošlice u vidu školskog pribora.

Predsednik opštine, Saša Maksimović, danas je zajedno sa svojim šefom kabineta, Otom Kišmartonom i Nevenom Nađalin, sekretarkom MZ Novo Miloševo, tim povodom posetio OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u ovom naseljenom mestu novobečejske opštine. Maksimović je ovom prilikom najavio da će se uskoro u ovoj školi raditi i novi kotlovi, kako bi deca imala adekvatne uslove za rad.

Prema rečima v.d. direktora OŠ „Dr Đorđe Joanović“, Đorđa Mirkova, za prvake je danas pripremljen kratak prigodan program povodom njihovog prvog dana u školi. U novomiloševačkoj školi ove godine upisano je 67 đaka prvaka u tri odeljenja na srpskom i jedno na mađarskom jeziku, kaže Mirkov.

U novu školsku godinu u opštini Novi Bečej upisano je ukupno 204 đaka prvaka, a pored 67 u novomiloševačkoj školi, u OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju upisano je 52 đaka prvaka, u školi „Josif Marinković“, takođe, u Novom Bečeju 43 prvaka, u OŠ „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu 35 đaka prvaka, dok je u bočarskoj školi „Dositej Obradović“ od ove godine u klupama 7 đaka više.

 

Read 544 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…