Print this page
NA SEDNICI OPŠTINSKOG VEĆA USVOJEN PREDLOG REBALANSA BUDžETA

Članovi Opštinskog veća opštine Novi Bečej na današnjoj sednici održanoj u Svečanoj Sali, u zgradi Opštinske uprave, utvrdili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine za 2021. godinu.

U pitanju je 2. rebalans budžeta u tekućoj godini, podsetio je predsednik opštine, Saša Maksimović, koji predviđa 943.220.000 dinara iz sredstava budžeta opštine i sredstva iz ostalih prihoda u iznosu 195.130.000 dinara.

Dodatna stavka kada su u pitanju nepredviđeni izdaci jesu i troškovi za uslugu obezbeđenja objekta Hertelendi koji zbog pogoršanja epidemiološke situacije najverovatnije neće početi sa radom u predviđenom roku, dodaje Maksimović.

Ono što ostaje u planu do kraja 2021. godine, najavljuje Maksimović, jeste otplata većeg dela duga Doma zdravlja.

Ovom prilikom utvrđen je i predlog o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim administrativnim taksama koja obuhvata samo izmenu tarifnog broja 5. u Odluci, to jest menjaju se delimično samo takse vezane za oblast urbanizma i građevinskih poslova, vezano za jedinice lokalne samouprave.

Naime, od 01.07.2021.godine je puštena u rad nova verzija aplikativnog sistema CEOP gde je predviđen automatski obračun i generisanje uplatnica za plaćanje troškova koji se plaćaju prilikom podnošenja zahteva (Sistem će sam izbacivati uplatnicu a plaćanje će se vršiti isključivo kroz ePlaćanje, preko eUprave). Iznosi taksi se mogu generisati isključivo na jedan od tri načina:

• Fiksni iznos za sve zahteve iste vrste

• Prema kategoriji objekta

• Kao procenat predračunske vrednosti objekta

Po Odluci o izmeni odluke o lokalnim administrativnim taksama opština Novi Bečej će naplaćivati Urbanističko tehničke uslove za lokacijske uslove i sve ostalo što je vezano za iste prema kategoriji objekata. Svi objekti su svrstani u četiri kategorije.

Pored toga pojedine takse za oblast urbanizma i građevinskih poslova su povećane u proseku za 100 dinara (zahtevi, molbe, prigovori...).

 

Read 550 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…