Print this page
I OVE GODINE NAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI UČENICI U OPŠTINI NOVI BEČEJ

U svečanoj sali Opštine Novi Bečej danas je organizovan tradicionalni prijem za đake generacije svih škola na teritoriji opštine koji će za uložen trud i postignute rezultate biti nagrađeni sa 30.000 dinara.

Najuspešnije učenike, uz simbolične poklone, pozdravili su predsednik opštine Saša Maksimović i njegovi saradnici, koordinatorka za javne službe, Ivana Dobožanov i pomoćnik predsednika, Trifun Stanković: “Meni, kao nekadašnjem vukovcu, je izuzetno drago da smo i ove godine ugostili najbolje osnovce i srednjoškolce iz naše opštine. Uspeli smo da podignemo taj iznos kojim su oni nagrađeni za svoj trud i rad sa 20.000 na 30.000 dinara. Dakle, to je njih sedmoro iz 5 osnovnih škola u opštini i jednog srednjoškolca. Drago mi je što sam deo svega toga i nadam se da će Opština i dalje podržavati svoje najbolje đake. Mislim da je ovo samo neka potpora ka daljem usavršavanju, a Opština će morati dosta da uradi kako bi se ti mladi kasnije vratili u Novi Bečej i nastavili da žive i da rade ovde. Ovo je početni korak u svemu tome.”

Da je ovo dodatna motivacija već uspešnim učenicima, potvrdio je i đak generacije u Osnovnoj školi “Stančić Milan Uča” u Kumanu, Uroš Živanov. Budući da se tokom osmogodišnjeg školovanja, kako kaže, najviše isticao u matematici, svoje školovanje planira da nastavi u zrenjaninskoj Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla”: “S obzirom da sam se trudio 8 godina za to, lepo je kad dobijemo neki poklon i kada se vidi da taj trud nije džabe. Naravno i nije jer ja svakako znam koliko vredim. Poručio bih i budućim generacijama da svakako vredi i da će svaki trud biti nagrađen na neki način.”

Osim Uroša, nagrađeni su još i Katarina Vlaškalin i Balaž Kiš iz Osnovne škole “Miloje Čiplić”, Una Čivčić iz Osnovne škole “Josif Marinković”, Leon Zakić maturant Osnovne škole “dr Đorđe Joanović” u Novom Miloševu, Tijana Drobac iz Osnovne škole “Dositej Obradović” u Bočaru, kao i maturantkinja Srednje škole Novi Bečej, Mila Milosavljević.

 

Read 610 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…