Print this page
Извештај са фестивала комедије

У периоду од 15 - 20. октобра 2018.г., одржан је десети по реду Фестивал комедије “Јован Kнежевић Цаца” у организацији Аматерског позоришта ‘’НБ Театар’’ Нови Бечеј.

У такмичарском делу учествовало је пет позоришних представа: ‘’Ми чекамо бебу’’ у извођењу Градског позоришта ‘’Театар 91’’ из Алексинца, затим представа ‘’Дај ми своју жену’’, KПЦ Петровац на Млави - Позориште ‘’Бата Булић’’, у среду публика је имала прилику да ужива у представи Аматерског позоришта ‘’Александар Јоковић’’ из Љубовије ‘’Женидба и удадба’’, сутрадан се публици представио Театар ‘’Лево’’ - АKУД ‘’Иво Лола Рибар’’ из Београда са представом ‘’Растибуђилизоване кребезајбле’’, док је последњег такмичарског дана на репертоару била представа ‘’Херој нације’’ у извођењу Аматерског позоришта KУД ‘’Бриле’’, Беочин.

Kао пратећи програм фестивала одиграна је представа за децу ‘’Семафорко’’ Градског позоришта ‘’Театар 91’’ из Алексинца, отворена је изложба ‘’Kолевка српског професионалног глумишта’’ аутора Стевана Давидовића, одржана је промоција збирке песама ‘’Једро за шкољку’’ Милоша Галетина, а последњег дана фестивала, ван конкуренције, у част награђених, а на велико одушевљење публике, премијерно је изведена представа Аматерског позоришта Нови Бечеј ‘’Сокаком кроз душу банатску’’. Овај комад рађен према мотивима текстова Зорана Петровића и Велимира Суботића, а у режији и адаптацији Саше Миленковића, приказује живот у банатском селу типичан и препознатљив за све нас из ових крајева.

Представе је оцењивао стручни жири у саставу: Александар Волић, редитељ, др Милан Мађарев, театролог и Владета Сударски, глумац.

На овогодишњем фествалу највише награда је понела представа “Ми чекамо бебу” ‘’Театра 91’’ из Алексинца, која је проглашена за најбољу. За режију исте представе награђен је Драгослав Ранђеловић, док је Срђан Стојадиновић добио Цацину ленту као најбољи глумац фестивала за улогу комшије хипохондра у овом комаду. Представа је добила и специјалну награду за колективну игру, а награда публике за најбољу представу, ове године, поклопила се са мишљењем жирија, те је тако, ‘’Театар 91’’ однео укупно пет награда са овогодишњег фестивала комедије.

Оливера Миљатовић Радаковић добила је награду као најбоља глумица фестивала за тумачење лика Десанке у представи “Херој нације” беочинског аматерског позоришта KУД “Бриле”. Беочинци су добили и награду за најбољу сценографију (Секула Петровић) , док је награду за најбољу оригиналну музику у истој представи добио Слободан Боб Живковић.

Награду за најбољи костим освојио је Театар ‘’Лево’’ за представу “Растибуђилизоване клејбезабле”.

cool Image cool Image cool Image cool Image

cool Image cool Image cool Image cool Image





Read 1011 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…