Print this page
XXV САЗИВ ТИСKЕ АKАДЕМИЈЕ АKВАРЕЛА

У Дому културе општине Нови Бечеј у периоду од 10 - 14. августа 2020. године одржаће се XXV Међународна ликовна колонија ’’Тиска Академија Акварела’’.

Учесници овогодишњег сазива су: Александар Саша Богдановић (Вршац), Димитрије Kоларевић (Бачки Јарак), Момир Армуш (Сокобања), Вилмош Хармош (Нови Сад), Павле Нацковић (Алексинац), Жарко Вучковић (Горњи Милановац), Милош Сарић (Kрагујевац), Ана Видмар (Љубљана/Словенија), Соња Брегун (Ђурђево), Емил Чорба (Торда), Бранислав Стојанчев Паша (Нови Бечеј), Тимеа Чајка (Нови Бечеј) и Едит Зеребељи Тењи (Нови Бечеј).

Обзиром на ситуацију изазвану Kовидом 19, уз поштовање прописаних мера и одлука за спречавање ширења вируса, сликари ће радити од куће и своје радове послати Дому културе. У галерији ТАА ствараће учесници овогодишње колоније из Новог Бечеја.

Поводом прославе јубилеја, 25 година од оснивања колоније, у галерији ТАА, 10. августа 2020.г. са почетком у 11,00 часова биће отворена ретроспективна изложба слика ТАА на којој ће бити изложен по један рад сваког учесника колоније, а изложба ће бити доступна за индивидуалне посете.
Након тога, биће уприличено откривање слике ’’Атлантида’’ (акварел, 73x284цм) уметника из Вршца, Александра Саше Богдановића. Акварел ће за стално бити постављен у холу Дома културе.

Отварање изложбе слика са прошлогодишњег, 24. сазива колоније одржаће се истог дана, 10. августа, на Тиском кеју, са почетком у 18,00 часова. Сви љубитељи ове уметности моћи ће да је погледају у парку у периоду од 10-14. августа од 18,00 до 20,00 часова, а након тога биће постављена у галерији ’’Село’’ наредних месеца дана и доступна за индивидуалне посете.

Програм отварања биће снимљен и емитоваће се на YouTube каналу и Facebook страници Дома културе. 






Read 1432 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…