Print this page
МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО НОВИ БЕЧЕЈ

У оквиру радне посете, министар спорта и омладине, Вања Удовичић, посетио је данас општину Нови Бечеј где је у непосредном разговору са представницима локалне самоуправе, али и спортских клубова, обишао Спортско-рекреативни центар „Јединство“ и градски стадион у Новом Бечеју.

Такође, Удовичић је искористио прилику да поразговара и са младим надама новобечејског спорта.

„Изузетно нам је задовољство што имамо прилику по први пут да угостимо министра спорта и омладине. Нови Бечеј доста улаже не само у функционисање спорта него и у одржавање и унапређење спортске инфраструктуре. Дакле, ту је 14 милиона динара који су предвиђени за реконструкцију паркета у спортској хали. Покушали смо и надам се да ћемо имати помоћ Министарства спорта око реконструкције остатка хале спортова, што имамо негде у назнаци. Заиста смо захвални министру спорта и омладине не само што је дошао него што ћемо остварити бољу комуникацију између локалне самоуправе и Министарства спорта и омладине. Такође, значајни су нам и поклони које је министар донео у виду лопти и спортске опреме за рукометни и фудбалски клуб. Оно што је на нама као локалној самоуправи јесте да план који смо зацртали да у наредне две године око 120 милиона динара уложимо у спортску инфраструктуру и остваримо. Наравно, уз помоћ и Владе АП Војводине и Владе Републике Србије“, изјавио је овом приликом Саша Максимовић, председник општине Нови Бечеј.

Да би се наставило са обарањем рекордних резултата у врхунском спорту неопходно је ојачати спорт на локалу где се налази главна база и енергија за будуће шампионе, истакао је министар Вања Удовичић: „Управо због тога жеља ми је да обиђемо локалне самоуправе, да разговарамо са локалним клубовима који можда имају епитет малих, али бих рекао да су далеко од малих јер раде онај најзахтевнији и најбитнији посао, а то је да привуку децу и да их мотивишу да уђу у систем спорта, да их едукују и да их мотивишу да остану у систему спорта. Зато ми је драго што данас могу да посетим општину Нови Бечеј која је у први план ставила бригу о младима и спорту како кроз реновирање и реконструкцију спортске инфраструктуре, што смо могли да чујемо и од председника општине, тако и кроз помоћ и подршку, кроз програме и пројекте за младе, али и за организацију у области спорта, спортске клубове и организације како би могли на квалитетнији начин да се баве спортом. Настављамо акцију донирања спортске опреме, реквизита за фискултурне сале. Идеја нам је да у што више фискултурних сала обновимо кошеве, голове, мреже, да им донесемо лопте и да наша деца кроз систем школског спорта, али углавном су сале, као што је и спортски центар места где се обавља час физичке културе, како би наши ђаци и спортисти имали што боље услове. Такође, овако можемо у директном разговору да чујемо реалне проблеме локалних клубова, функционера и спортиста, односно да можемо да поразговарамо о дневним, текућим проблемима и да покушамо заједнички, мултисекторски са локалном самоуправом, са Покрајинским владом и ми са републичког нивоа да помогнемо и да видимо како систем да унапредимо, као и да укажемо на неодговорност локалних клубова и функционера у односу на њихово обављање посла, али да ту будемо значајна и јака подршка како бисмо и даље могли да имамо врхунске резултате на репрезентативном нивоу и да наставимо тренд сопствених рекорда, јер оно чиме се поносимо јесте да смо у односу на пре пет година, односно на резултате од пре пет година 400 пута смо бољи.“

Kао веома значајно, Удовичић је истакао и добијање повратних информација од челника локалних самоуправа с циљем сазнавања њихових потреба у наредном периоду, као и едукација спортских радника да користе фондове који су доступни чиме би се олакшали буџети, а повећали ефекти и постигли бољи резултати.





Read 1303 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…