Print this page
АУТО ТРКА „НАГРАДА НОВОГ БЕЧЕЈА“ И ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ИНЦИДЕНАТА

Трећи пут за редом, Нови Бечеј је и ове године био домаћин ауто трке „Награда Новог Бечеја“ која се вози у оквиру шампионата Србије.

Kао и претходне две године, такмичари су возили у центру Новог Бечеја, а само такмичење је прошло без инцидената и незгода. У укупно 8 класа такмичило се преко 50 такмичара, а ауто трку је и ове године организовало Аутомобилско спортско удружење „Смарт“ из Београда, под покровитељством Спортског ауто и картинг савеза Србије. И овог пута највише пажње уложено је у безбедност саме стазе, а самим тим и возача, истичу организатори.

У категорији дама и ове године без премца је била Бјанка Острогонац из Футога која је поред првог места у категорији жена освојила и 2. место у пласману возила у класи 5, у којој се такмиче аутомобили преко 1.200 кубика. Иако је стаза у Новом Бечеју сваке године прилично „клизава“, ове године је то био посебан случај, сматра Бјанка Острогонац која није била превише задовољна ни због кашњења у такмичењу.

У генералном пласману најбољи је био Петар Студен, други Никола Ветић, док је треће место заузео Филип Радовановић. Првопласирани Петар Студен из Београда ове године заузео је и 1. место у класи 4. Са нама је поделио своје утиске након доделе награда на амфитеатру на Тиском кеју.

Организацију ауто трке „Награда Новог Бечеја“ и ове године подржали су општина Нови Бечеј и ТО новобечејске општине. Према речима председника општине, Саше Максимовића, ауто трка у центру насељеног места јесте атрактивна, али је и блокирала комплетан центар, тако да се озбиљно размишља о њеном измештању на другу локацију.

Ауто трка у Новом Бечеју је и својеврсна промоција туристичке понуде Новог Бечеја, сматра директор туристичке организације, Саша Дујин.






 

Read 4003 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…