Print this page
ОДРЖАН 8. „ВИКЕНД СПОРТА“ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

Након прошлогодишње паузе због епидемије корона вируса, протекле суботе у Новом Бечеју је по 8. пут одржан „Викенд спорта“, својеврсна спортска манифестација која на једном месту окупи малишане из читаве Војводине са циљем промоције спорта и здравих навика.

Традиционална церемонија свечаног отварања манифестације на амфитеатру на Тиском кеју ове године је изостала, али то није умањило добар провод у Новом Бечеју и величање фер плеја на укупно седам борилишта широм насељеног места. Такмичило се у кошарци, рукомету, теквондоу, кунгфу вушуу, каратеу, боксу, одбојци, фудбалу, шаху и куглању, а сви учесници били су победници, истакао је овом приликом Далибор Вучетић, председник Спортског савеза општине Нови Бечеј који и организује манифестацију.

Сада већ према традицији, у борилачким спортовима такмичило се у парку и на платоу ка Дому културе, а организацијом „Викенда спорта“ задовољан је био и председник Српског кунгфу вушу савеза са седиштем у Новом Бечеју и тренер Kлуба борилачких спортова „Јединство“, Раденко Тадић.

У великој сали Спортско-рекреативног центра „Јединство“ играла се мушка и женска кошарка, док је обновљени терен ОШ „Милоје Чиплић“ угостио рукометаше. Према традицији у улицама Маршала Тита и Жарка Зрењанина у центру Новог Бечеја играла се улична одбојка. Једна од екипа које су учествовале у овогодишњем „Викенду спорта“ био је и темерински одбојкашки клуб, који већ годинама посећује Нови Бечеј, потврдио нам је тренер екипе, Миодраг Ђурић.

Љубитељи фудбала и овог „Викенда спорта“ били су на новобечејском градском стадиону крај Тисе, док су шахисти своје снаге одмерили у Галерији „Тиске академије акварела“ у Дому културе општине Нови Бечеј. Нобечејска куглана ове године била је домаћин и делу јуниорске репрезентације Србије захваљујући њеном селектору, Ивану Месарошу, тренеру новобечејског куглашког клуба „Јединство“.

Иако је и у оквиру 8. „Викенда спорта“ најважније било учествовати, а не победити, организатори манифестације су обезбедили медаље, дипломе и пехаре за најуспешније спортисте.






Read 3897 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…